Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Knieklachten en kniepijn

Fysiotherapie Suri helpt u van uw problemen af

Uw knie op slot?

Iedereen heeft wel eens pijnklachten in de knieholte, binnenkant van de knie of het gevoel dat de knie op slot staat. Knie pijn komt vaak voor bij mensen wie vaak sporten en ouderen. Pijn in de knie kan uit het niets ontstaan, maar ook heel geleidelijk opbouwen. Ouderen hebben vaker last van chronische knieklachten.

Er zijn verschillende soorten knieklachten en er wordt onderscheid gemaakt tussen aspecifieke, specifieke, acute en chronische knieklachten. De tijdsduur van de knie pijn bepaald het verschil tussen acute en chronische klachten. Acute klachten zijn namelijk klachten waarbij u binnen zes weken van de pijn af bent. Als dit langer duurt dan drie maanden spreken we van chronische knieklachten. De behandelmethode die wij gebruiken worden niet gekozen door tijdsduur. De term chronisch kan doen vermoeden dat deze klachten in de toekomst niet meer verdwijnen, maar gelukkig is dat niet het geval. Ook deze klachten behandelen wij bij Fysiotherapie Suri Den Helder.

fysiotherapie den helder

No-nonsense therapie en zichtbaar resultaat sinds 2013. Fysiotherapie Suri helpt u verder!

Oorzaken kniepijn

  • In de knie bevinden zich twee kruisbanden welke elkaar kruisen en te vinden zijn tussen het boven- en onderbeen. Bij een (in)gescheurde kruisband is één van deze banden (in)gescheurd. Dit kan zorgen voor instabiliteit in de knie.
  • Verschillende knieklachten kunnen ontstaat door een gescheurde meniscus. Er bevinden zich twee verschillende menisci in de knie: de buitenmeniscus en de binnenmeniscus. Deze zorgen voor het dempen van schokken op de knie en helpen bij de sturing.
  • Een jumpers knee houdt in dat er schade is ontstaan bij de aanhechting van de pees afkomst van de vier knopen van de bovenbeenspier.
  • Patellapees pijn zoals een patellapeesonsteking kan ook veel knie pijn geven.
  • Bij artrose van de knie, oftewel een versleten knie, is het kraakbeen van het kniegewricht dunner dan het hoort te zijn. Wanneer de knie ernstig versleten is, is een knieprothese laten plaatsen vaak de enige oplossing.
  • Het patellofemoraal pijnsyndroom (PFPS) is een benaming welke gebruikt wordt om pijnklachten ontstaan door een dysfunctie van de patellofemoraal te omschrijven. Hierbij heeft de patiënt last van een afwijkende stand van de knieschijf in verhouding tot het dijbeen. Door deze afwijkende stand ontstaat er belasting op het kniegericht en pijn bij bewegen.
logo zorgkaart

Behandeling bij kniepijn

Bij Fysiotherapie Suri Den Helder behandelen wij dagelijks kniepijn. Om erachter te komen om welke aandoening het gaat kunnen wij specifieke lichamelijke testen doen. Vervolgens maken wij gebruik van echografie om het precieze probleem in beeld te brengen. Behandelingen kunnen onder andere bestaan uit Shockwave therapie, EPTE, taping en oefentherapie waarbij we werken aan het optimaliseren van de kracht en mobiliteit van uw knie. Wanneer de patiënt artrose in de knie heeft is het kraakbeen van het kniegewricht dunner dan het hoort te zijn. In dit geval is het belangrijk de leefstijl aan te passen en belastbaarheid te verminderen of in balans te brengen.

Knie brace kopen?

Fysiotherapie Suri werkt nauw samen met Revalidatiecirkel hulpmiddelen en braces. Hierdoor kunnen wij u de beste en goedkoopste knie brace aanbieden. Het assortiment is groot en u kunt bellen voor de juiste advies.

Tijdens het revalideren na het krijgen van een knieprothese bieden wij 1 op 1 training. Deze trainingen zorgen ervoor dat de knie steviger wordt. Bij Fysiotherapie Den Helder en Anna Paulowna Suri maken wij gebruik van netwerk orthopedie behandelprotocollen om zo het beste resultaat te kunnen behalen middels oefentherapie.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de behandelingen bij Fysiotherapie Den Helder Suri ? Wij zijn te bereiken via mail, maar u kunt ons ook altijd bellen.

Een afspraak inplannen

Maak gelijk uw afspraak

Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

fysiotherapeut in den helder Roy van der Meer op de foto bij fysio den helder suri

Aanmeldformulier

Contact

* Wij nemen altijd dezelfde werkdag contact met u op

Scroll naar boven