Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Fysiotherapie Suri helpt u aan een verbeterde gezondheid

Samen uw leefstijl aanpassen

GLI Programma

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Dit staat voor het realiseren van een gezonde en fitte leefstijl bij mensen met een hoge BMI.

Uw leefstijl heeft invloed op hoe u zich voelt, hoeveel u weegt en hoeveel energie u heeft. Tijdens het GLI Programma bij Fysiotherapie Suri Den Helder helpen en ondersteunen onze opgeleide begeleiders u met verschillende aspecten op weg naar een gezonde, fitte en gelukkige leefstijl. Hieronder vallen onder andere uw gedrag, uw keuzes als het gaat om voeding en hoeveel u beweegt. Fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Suri Den Helder zijn hierin gespecialiseerd en opgeleid en helpen u graag op weg naar een nieuwe leefstijl.

Het GLI Programma is een combinatie van gezonde voeding, gedragsverandering en bewegen. Natuurlijk starten we bij Fysiotherapie Suri met een intakegesprek met een leefstijlcoach en fysiotherapeut. Samen kunnen we kijken naar uw leefstijl van het moment en maken we een plan om verbeteringen aan te brengen. Het is belangrijk dat we aan de slag gaan met adviezen, toevoegingen en veranderingen welke voor u op lange termijn vol te houden zijn. Vervolgens stellen wij samen een beweegplan op en kijken we naar uw huidige voedingspatroon. Indien er aanpassingen nodig zijn zullen wij dit ook op papier zetten.

logo zorgkaart

Behandelpunten tijdens het GLI Programma

  • Bewegen is niet alleen goed voor uw conditie en het gewicht. Het verbetert ook uw geheugen, zorgt voor betere nachtrust en vermindert stres. Ook verkleint bewegen het risico op hersenaandoeningen zoals depressie, dementie en Parkinson. Tijdens het GLI Programma bij Fysiotherapie Suri Den Helder kijken wij samen naar hoe u in uw dagelijks leven meer kunt gaan bewegen. Onder beweging valt namelijk niet alleen sporten in een sportschool. Ook wandelen, fietsen, schaatsen of zwemmen zijn opties. Het gaat er vooral om dat u kiest voor opties welke u persoonlijk leuk vindt. Dit zorgt ervoor dat u met plezier in beweging komt en het op lange termijn vol te houden is.
  • Het menselijk lichaam haalt bouwstoffen uit voeding. Wanneer u gezond eet krijgt u de voedingstoffen binnen welke het lichaam nodig heeft om te groeien en bepaalde ziektes te voorkomen. Tijdens het GLI Programma bij Fysiotherapie Suri Den Helder richten wij ons ook op uw voedingspatronen. We geven u hierin advies en gaan vervolgens aan de slag met veranderingen in uw dagelijkse eetgewoontes.
  • Het realiseren van gedragsverandering is nodig om een gezonde leefstijl te verwerven en te behouden.
fysiotherapie den helder

No-nonsense therapie en zichtbaar resultaat sinds 2013. Fysiotherapie Suri helpt u verder!

Hoelang duurt het GLI Programma?

Het GLI Programma bestaat uit een behandelfase van 12 maanden en een onderhoudsfase van de daaropvolgende 12 maanden. Uit verschillende studies blijkt dat langdurige begeleiding essentieel is voor resultaat en een blijvend effect in de leefstijl.

Voor wie is het GLI Programma bedoeld?

Het GLI Programma bij Fysiotherapie Suri Den Helder is bedoeld voor volwassenen met een matig of sterk verhoogd gezondheidsrisico welke samenhangt met gewicht. Het gaat hier om:

  • Volwassenen met een Body Mass Index (BMI) tussen de 25 en 30 met een grote buikomvang. Bij mannen vanaf 102 centimeter en bij vrouwen vanaf 88 centimeter.
  • Volwassenen met een BMI tussen de 25 en 30 met een ‘normale’ buikomvang, maar met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes.
  • Volwassenen met een hoger Body Mass Index (BMI) dan 30.
 

Wordt het GLI Programma vergoed?

Deelname aan het GLI Programma is enkel mogelijk na doorverwijzing van de huisarts of een medisch specialist. Via deze weg kan er een vergoeding volgen vanuit het basispakket.

Heeft u vragen rondom of over het GLI Programma? Dan kunt u altijd contact opnemen met Fysiotherapie Suri Den Helder. Onze fysiotherapeuten en leefstijl coachen staan altijd voor u klaar.

Een afspraak inplannen

Maak gelijk uw afspraak

Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

fysiotherapeut in den helder Roy van der Meer op de foto bij fysio den helder suri

Aanmeldformulier

Contact

* Wij nemen altijd dezelfde werkdag contact met u op

Scroll naar boven