Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Etalagebenen - Claudicatio Intermittens

Fysiotherapie Suri helpt u van uw problemen af

Belemmering bij wandeling

Claudiocatio Intermittens staat bekend als het hebben van Etalagebenen.

Deze belemmering kan ervoor zorgen dat een dagelijks rondje wandelen of boodschappen doen niet meer gemakkelijk is. Deze aandoening is onder andere te herkennen aan kramp in de kuiten na een korte wandeling. De pijn kan zo heftig worden en ervoor zorgen dat u een pauze moet nemen van het wandelen om tot rust te komen. Dit is dan ook de herkomst van de benaming Etalagebenen. Mensen met deze aandoening moeten vaak namelijk even rust nemen tijdens bijvoorbeeld het winkelen. Ze stoppen vervolgens bij een etalage om zogenaamd te kijken, maar dit doen zij eigenlijk om de benen rust te geven. Fysiotherapie Suri Den Helder heeft al verschillende mensen met deze aandoening behandeld.

logo zorgkaart

Wat is Etalagebenen – Claudicatio Intermittens?

Bij de aandoening Etalagebenen krijgt de patiënt in kwestie tijdens het lopen kramp, pijn of een doof gevoel in één of beide benen. De klachten kunnen uitstralen naar de bil, kuit, voet of het dijbeen. Wanneer de patiënt stilstaat verdwijnen de klachten, maar wanneer hij of zij weer in beweging komt komen de klachten behoorlijk snel terug.

Spieren hebben tijdens het lopen, in vergelijking met rust, extra zuurstof nodig. Zuurstof zit in het bloed en wordt naar de spieren vervoerd door de bloedvaten. Bij de aandoening Etalagebenen zijn de bloedvaten in het been vernauwd door bijvoorbeeld slagaderverkalking. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding van het been niet genoeg energie kan leveren tijdens inspanning. De pijn ontstaat doordat de spieren te weinig zuurstof krijgen. Bij stilstaan komen de spieren tot rust en de doorbloeding krijgt vervolgens de kans om het zuurstoftekort te herstellen.

fysiotherapie den helder

No-nonsense therapie en zichtbaar resultaat sinds 2013. Fysiotherapie Suri helpt u verder!

Looptherapie bij Etalagebenen

Looptherapie is één van de meest effectieve behandelingen wanneer u met de aandoening Etalagebenen loopt. Dotteren of een bypass zijn twee andere opties. Toch gaat de eerste keuze bij artsen naar Looptherapie. Bij begeleide looptherapie werkt u samen met de fysiotherapeut bij Fysiotherapie Suri Den Helder aan verbetering van de algehele conditie. Tijdens de Looptherapie worden ook hart en longen getraind. Hierdoor loopt u minder risico op een beroerte of hartinfarct. Tijdens de Looptherapie bij Fysiotherapie Suri Den Helder is er ook aandacht voor balansverbetering en krachttraining. Al deze factoren dragen bij aan een betere kwaliteit van leven. Hierdoor zal u zich fitter voelen.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat begeleide Looptherapie bij Fysiotherapie Suri Den Helder en dotteren ongeveer dezelfde werking hebben bij de aandoening Etalagebenen. Het nadeel aan dotteren is dat er een kleine kans op complicaties is. Ook is het zo dat wanneer u begint met dotteren, u dit vaker zal moeten gaan doen. Als u eenmaal begint met dotteren, oftewel opereren aan bloedvaten, dan ontstaat er vaak littekenvorming. Hierdoor kan het vat opnieuw dicht gaan zitten waardoor er op den duur een volgende operatie nodig is.

Heeft u vaak last van pijn of kramp bij het lopen, ook als het maar een korte wandeling is? Dan bent u bij Fysiotherapie Suri Den Helder aan het juiste adres als het gaat om goed opgeleide fysiotherapeuten. Neem hieronder gemakkelijk contact op met Fysiotherapie Suri Den Helder om een afspraak te maken.

Een afspraak inplannen

Maak gelijk uw afspraak

Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

fysiotherapeut in den helder Roy van der Meer op de foto bij fysio den helder suri

Aanmeldformulier

Contact

* Wij nemen altijd dezelfde werkdag contact met u op

Scroll naar boven